Fet Ungdomslags Sangkor 1938 - 1945


Fet Ungdomslags Sangkor startet samme år som sangkoret Harmonien innstiller og flere av sangerne fra Harmonien slutter seg til koret. Henry Buraas fortsetter som dirigent.

Det blir nå innledet et positivt samarbeid med Fet Orkesterforening som resulterte i flere gode arrangementer senere.

I 1939 arrangerte koret en konsert på Fet Ungdomslags lokale, sammen med Fet Orkesterforening, som solister medvirket den kjente operasanger Erling Krogh og fiolinisten Kåre Fuglesang. Det blev her oppført flere nummer for kor, solo og orkester. Konserten blev betegnet som meget vellykket.

I 1940 deltar koret sammen med Fet Orkesterforening i en gudstjeneste i anledning Fet kirkes 50 års jubileum.

I 1944 arrangerte koret igjen konsert sammen med Fet Orkesterforening og operasanger Erling Krogh på Fet Ungdomslags lokale.

Det blev her fremført flere verker for kor, solo og orkester. Konserten blev svært populær, og det skyldtes nok for en stor del at det blev fremført mest mulig norsk musikk og norske folkemelodier, med tekster i tilknytning til våre nasjonale kjensler. Koret tellet ved denne anledning 45 sangere og orkesteret 11 medlemmer.

17 mai. 1942 arrangerte koret en konsert i Fet kirke sammen med organist Gunvald Foss, Fet Orkesterforening og fiolinisten Marcus Engen. Det var den eneste måten man den gang kunne minnes sin nasjonaldag på.

Våre nasjonale folkemelodier og våre folkesanger blev under krigen hentet frem og sunget som aldri før, og folk forstod vel da hvilke verdier vi har i vår folkemusikk.

Fet Ungdomslags Sangkor blev oppløst i 1945.



Oppdatert 1. mars 1999 Lokalhistorisk Ressurssenter Fet